Så er vi hjemme igen fra vores hunde-ferie.


Først gik turen til Hegyeshalom i Ungarn, hvor vi søndag d. 7. oktober var tilskuere til den sidste dag af den 20. Europa cup for vizsla. Det var meget spændende, og selvfølgelig ekstra interessant at se hvordan tingene foregår i racens hjemland. Deres terræner, kæmpe store vidder med masser af vildt, var ret imponerende. Hele holdet kunne afprøves på én mark - ikke ligesom i Danmark, hvor man konstant går og kører rundt efter nye marker. Vi fik hilst på en masse spændende mennesker, og det var fedt at få set nogle af de hunde, vi kun har kunne beundre på billeder, i levende live. Der har flere år i træk været en ret klar hjemmebanefordel i europacuppen, og dette år var ingen undtagelse - Ungarn rendte med mange af præmierne, men de har altså også nogle absurd lækre hunde! :-)


Bagefter gik turen til Bük, hvor vi boede og spiste, og så havde vi to dages intens markprøvetræning på den anden side af grænsen i Burgenland inde i Østrig. Træningen var vores primære formål med turen, og vi blev bestemt ikke skuffede. Vi har haft lidt udfordringer med at få Sansa ud i et passende stort søg, men vores hollandske hundefamilie vidste lige hvordan sådan en lidt følsom tæve skulle håndteres - og på kort tid kom der masser af selvstændighed og jagtlyst, fart og afstand på. Endda så meget, at hun sidst på dagen - da hundene egentlig fik fri til leg - løb afsted op på bakken og lige fandt en sidste vagtel. I det hele taget fik vi den mentale kuffert fuld af gode redskaber til hvordan vi skal træne videre med hende herhjemme.


Torsdag og fredag var hun tilmeldt internationale markprøver i Østrig. Desværre fik hun raget et maveonde til sig og var bestemt ikke i topform, især ikke torsdag. Alligevel kom hun ud i nogle store slag, som var bedre end hun har præsteret på prøver herhjemme, og så var målet for turen egentlig opfyldt. Desværre bommede hun fugle på begge prøver - Det mener vi må skyldes, at hun ikke var helt frisk, for hun plejer at være enormt sikker på fuglene. Og så er vi mildest talt ikke imponerede over den østrigske måde at organisere prøver på, og den meget afslappede holdning til reglerne, så vi ved ikke, om vi kommer til at deltage på flere prøver dernede - men træningen i Burgenland skal vi helt sikkert afsted igen for!


Her er nogle enkelte billeder fra turen - Der ligger mange flere på vores facebookside, så kig endelig forbi :-)/Elisabeth